Chirtoacă promite reabilitarea termică a blocurilor cu finanţări externe şi banii locatarilor

a

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă promite că din anul 2016, Primăria Chişinăului va începe reabilitarea termică a blocurilor din Chişinău cu banii de la BERD, BE şi din contribuţia locatarilor.

„Vom recurge la modernizare reţelelor şi învelişului exterior al blocurilor. Suma totală pentru reabilitare e de 500 mil. euro, cam jumătate cât s-au furat de la BEM. Circa 50 mil. euro vor fi alocate pentru clădirile municipalității şi a celor publice, grădiniţe, clădiri publice, iar 450 mil. euro pentru reabilitarea clădirilor rezidenţiale, blocurile locative”, a declarat Chirtoacă.

Edilul capitalei a menţionat că la proiectul de reabilitare contribuţia locatarilor va fi de 10%, ceea ce e echivalent cu 5-7 mii de lei în funcţie de lucrări. Lucrările de bază din proiect vor fi: izolarea termică, sistemul de ventilare, izolare subsolului, acoperişului.

„Astăzi trimitem solicitările la BERD şi BEI. Sperăm că până la vacanţa de vară să avem toate aprobările iar în a doua jumătate să avem aprobările de la primărie după care în anul 2016 să începem lucrările”.

În Chişinău sunt 300 de clădiri publice şi 2500 de blocuri locative.

You may also like

Comments are closed.

By