-0.6 C
Chișinău
Thursday, January 27, 2022

CEDO a pus pe rol două cereri ale partidului “Patria” privind excluderea ilegală din cursa electorală

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pus pe rol două cereri ale Partidului Politic „Patria” privind excluderea ilegală din cursa electorală din noiembrie 2014 a formaţiunii politice, a cărei cap de listă a fost Renato Usatîi.

Zeci de mii de susținători și simpatizanți ai partidului, în cel mai cinic și abuziv mod, au fost privați de dreptul lor constituțional de a vota pentru preferința sa politică. Speranța acestor cetăţeni ai Republicii Moldova la o viață mai bună, prosperă și decentă a fost, pur și simplu, călcată în picioare.

Cu părere de rău, organele judiciare din Moldova, care s-au supus stăpânilor lor politici, au refuzat să-i restabilească Partidului Politic „Patria” drepturile încălcate, lăsând mii și mii de membri şi susţinătorii de partid fără o protecție judiciară legală.
După o analiză minuțioasă a situației create Partidul Politic „Patria” a fost nevoit să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului cu două cereri, în care pretinde încălcarea dreptului la alegeri libere și discriminare, precum și încălcarea dreptului la un proces echitabil, la prezumția nevinovăției și la proprietate.

Potrivit informației expediate de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ambele cereri depuse de către Partidul Politic „Patria” au fost puse pe rol și se află în proces de examinare.

Partidul Politic „Patria” își exprimă speranța că această instituție internațională reputată va ajuta Republica Moldova în întemeierea unui stat cu adevărat democratic și de drept, bazat pe principiile supremației legii.

CEDO1 CEDO2

sursa: ru1.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img