Cadoul lui Leancă pentru Filat și PLDM! S-a întâlnit cu președintele PPE

leanca

Fostul premier Iurie Leancă se află în aceste zile la Berlin şi Bruxelles, unde are o serie de întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni. Acesta a discutat şi cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul.

„Am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul și cu mai multe oficialități din cadrul PPE. Am discutat despre situația politică din Republica Moldova, dar și despre previziunile legate de viitor și ce trebuie făcut pentru ca țara noastră să nu devieze de la parcursul european din cauza acestei alianțe minoritare nefirești, care a fost construită în baza unor interese de grup și prin nerespectarea votului alegătorilor din 30 noiembrie”, a scris Leancă pe pagina sa de pe Facebook.

Totodată, acesta menţionează că a discutat şi cu oficialii PPE despre noul proiect politic pe care îl va lansa, despre obiectivele pe care le au și modul în care vor contribui la consolidarea parcursului european al Republicii Moldova.

„Am avut, de asemenea, mai multe discuții utile cu oficiali ai Serviciului European de Acțiune Externă și cu reprezentanții oficiului Președintelui Consiliului European. Subiectele abordate au fost legate de susținerea pe care UE o acordă Moldovei, am insistat ca această susținere să fie condiționată de acțiuni concrete pe linia combaterii corupției, dar și de reformarea reală a instituțiilor, în special a celor de drept”, a subliniat Leancă.

Realitatea.md aminteşte că, anterior, presa a vehiculat o informaţie potrivit căreia Joseph Daul ar fost decepționat de faptul că fostul Iurie Leancă l-a susţinut pe Victor Ponta în campania pentru alegerile prezidenţiale din România.

sursa: realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By