BNM se disculpă: La BEM, Banca Socială şi Unibank nu se mai fură

IMG_1714

În urma instituirii administrării speciale, în datele de 27 și 30 noiembrie 2014 şi 30 decembrie 2014, la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, acestea nu au efectuat plasamente interbancare între ele, susţine BNM într-un comunicat de presă, după ce Veaceslav Ioniţă a scris pe blogul său că deşi merge ancheta la BEM, banca continuă să fie furată.

„Potrivit hotărârilor Consiliului de administrație al Băncii Naționale a Moldovei privind instituirea administrării speciale, cele trei bănci – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank – nu mai acordă credite”, s emai spune în dezminţirea băncii centrale.

Astfel, în perioada de după instituirea administrării speciale, majorarea portofoliului de credite în moneda națională raportată de băncile respective s-a datorat reevaluării creditelor acordate anterior în valută străină în urma fluctuațiilor de pe piața valutară.

Totodată, BNM precizează că Ordinul de plată atașat articolului semnat de dl  Veaceslav Ioniță se referă la o tranzacție efectuată între alte două bănci licențiate şi nu are nici o legătură cu băncile aflate sub administrarea specială a Băncii Naționale a Moldovei.

Fostul preşedinte al Comisiei pentru Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă a scris pe blogul său că în timp ce merge ancheta de la Banca de Economii privind fraudele de miliarde, banca continuă să fie delapidată de bani de Caravita, firma nepotului liderului PLDM, Vlad Filat. Pe 3 martie compania nepotului a mai beneficiat de 6,1 mil. de lei de la Banca de Economii.

You may also like

Comments are closed.

By