AVARIE la o reţea termică magistrală. Peste 100 de blocuri au rămas fără căldură și apă caldă

avarie retea termica

Primăria municipiului Chişinău anunţă că în această dimineaţă, 11 martie 2015, s-a produs o avarie a reţelei termice magistrale, cu diametrul de 1000 mm, la intersecţia străzilor Drumul Crucii şi Bariera Sculeni, din sectorul Buiucani al capitalei. În rezultatul defecţiunii, 107 blocuri de locuinţe din sectorul Buiucani au rămas fără căldură.

La moment în zonă se efectuează lucrări pentru remedierea defecţiunii, iar până la ora 18.00 va fi reluată livrarea agentului termic şi a apei calde către toţi consumatorii.

Potrivit Primăriei, în actualul sezon de încălzire, aceasta este prima defecţiune a reţelelor termice magistrale din municipiul Chişinău.
chirtoaca avarie
Moldova24 amintește că în februarie 2010, a mai avut loc o avarie similară pe strada Bariera Sculeni 4. Atunci în urma defecţiunii au fost oprite toate staţiile de pompare ale Centralei termice de vest a SA „Termocom”. În rezultat, 233 de blocuri locative, inclusiv câteva instituţii de învăţământ din localităţile suburbane Ciorescu şi Cricova, au rămas fără căldură. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă declara atunci că avaria nu a fost cauzată de uzura acesteia, ci de o cădere de tensiune pe linia de 110kV a CET-1 Străşeni.

You may also like

Comments are closed.

By