ATENȚIE cu cine comunicați pe rețelele de socializare: Ai putea fi ȘANTAJAT(Ă) ca EA

rominu

Un oarecare „Cristian Iulian Gheorghe” (foto), purta discuţii de pe contul său de facebook  cu domnişoare din Republica Moldova, iar după ce  obținea  încrederea tinerelor continua discuția prin Skype.

Una dintre ”victime”s-a lăsat ademenită cu vorbe dulci, fiind îndemnată, la un moment, să se dezbrace.  „Cristian Iulian Gheorghe” a filmat-o pe ascuns, iar mai apoi a şantajat-o că va publica filmulețele și fotografiile pe toate reţelele de socializare. În schimb, bărbatul i-a cerut 500 de euro, banii urmând să fi transmişi printr-un sistem de plată internațională.

rominu_2

În baza informației acumulate, ofițerii de investigație sub conducerea procurorilor au efectuat mai multe acţiuni, atît pe teritoriul ţării, cît şi în afară. În rezultat, bărbatul a fost identificat și localizat.

Cazul este investigat de Centrul pentru combaterea crimelor informatice, în comun cu Procuratura Generală, în baza art. 177 şi 189 Cod Penal al RM pe faptul de încălcare a inviolabilităţii vieţii personale şi şantaj.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice atenţionează cetăţenii în vederea evitării discuţiilor cu persoane necunoscute și oferirea datelor despre viaţa personală.

În vederea celor expuse, Inspectoratul Național de Investigații solicită persoanelor care au devenit victime ale bărbatului din imagine sau unor cazuri similare, să se adreseze la Centrul pentru combaterea crimelor informatice, situat pe adresa mun. Chişinău, str. Bucuriei 14, la nr. te telefon: 022-577 265 sau la adresa de e-mail ccci@mai.gov.md.

You may also like

Comments are closed.

By