Artileria moldovenească împreună cu americanii au făcut exerciţii militare la Bulboaca

a

Peste 120 de militari ai Armatei Naţionale şi Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord (SUA) au participat la exerciţiul moldo-american „Travel Contact Team 2015” la Bulboaca.

Potrivit locotenent-colonelului Sergiu Cirimpei, comandantul Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger”, scopul exerciţiului, care a reunit militari din batalionul cu destinaţie specială, brigada „Ştefan cel Mare” şi din Batalionul 22 de menţinere a păcii, este creşterea nivelului de interoperabilitate dintre forţele speciale şi subunităţile de infanterie, precum şi formarea deprinderilor practice pentru executarea cercetării speciale şi acţiunilor directe asupra obiectivelor strategice.

Sursa a specificat că programul exerciţiului comun a cuprins şedinţe teoretice şi practice la planificarea operaţiunilor (de zi şi de noapte), antrenamente la executarea cercetării speciale, pregătirea de geniu, acordarea ajutorului medical, dar şi prezentarea armamentului.

Exerciţiul moldo-american „ Travel Contact Team 2015” s-a desfăşurat în perioada 23-27 martie curent, la Baza de instruire a Armatei Naţionale.

You may also like

Comments are closed.

By