Arogantul Filat creşte scorul electoral al „prietenului” său Iurie Leancă

-

Ieri am reușit să văd emisiunile la care au participat cei doi prieteni, colegi de breaslă, deputați în Parlamentul Republicii Moldova – Vlad Filat și Iurie Leancă. Unul a fost la postul N4, unde a primit zeci de întrebări comode, iar celălalt, Leancă, a fost la TV7, postul patronat de peledemistul Chiril Lucinschi, unde a fost bombardat cu mai multe întrebări fulger, deloc comode pentru fostul premier, dar la care a răspuns rapid și inteligent.

Privind emisiunile, am observat că Vlad Filat a venit la TV să vorbească cu propriul electorat, să arate cât de rău este să te duci cu Iurie Leancă, că noul proiect ce urmează să fie lansat de ex-premier nu are șanse, că el a procedat așa cum a procedat gândindu-se la Țară. Analizând mai profund, l-am văzut pe Filat ca pe un animal rănit, care în chinuri s-a târât în studioul TV să discute prin intermediul sticlei cu cei care au de gând să părăsească PLDM și să adere la proiectul lui Iurie Leancă. În același context, Filat a încercat să explice electoratului său, micuț deja, că partidul este ca un Stejar, iar plecarea lui Leancă este doar ruperea unei crengi, ceea ce nu înseamnă că trebuie tăiat tot copacul. Filat a ezitat să recunoască că și ceilalți, plecați la noul proiect politic, au fost de fapt oameni de vază care au reprezentat partidul. Filat spune că Sturza, Lutenco, Groza, Carpov și alții nu sunt membri ai PLDM, motiv pentru care nu consideră că din partid a plecat un grup mare, dar consideră că a plecat un singur om, ceea ce nu este o pierdere prea mare.

Rănit, slăbit de puteri și cu partidul ciopârțit, Filat nu a făcut ieri nimic altceva decât să pună personal umărul la creșterea politică a lui Iurie Leancă, fostul său „prieten” și coleg de partid. Ironiile din timpul emisiunii Puterea a 4-a, de la N4, lansate la tema „Iurie Leancă”, au arătat fața lui Filat și disperarea acută a liderului PLDM. Aroganța lui Filat a rămas la fel de mare așa cum era și pe vremea când a fost premier. Nu a fost stăvilită nici prin Hotărârea Parlamentului privind demiterea din funcție și nici prin Decizia Curții Constituțional, care spune că un premier corupt nu poate fi renumit în aceeași funcție.

Ieșirea lui Filat la N4, a fost și un semnal pentru colegii de partid, prin care aceștia s-au convins încă o dată că au alături de ei un „lider” și un coleg de partid cu interese cu mult mai diferite decât interesele partidului. Filat a încercat să explice anumite lucruri, să țină astfel oamenii în partid, însă rezultatul a fost altul. Președintele PLDM a îndepărtat ieri și mai mulți susținători, prin aroganța de care a dat dovadă, precum și prin disprețul față de cei care până mai ieri erau colegi cu el, pe care-i amenință acum și cu judecata, disperat fiind.

Dacă să facem o comparație politică, vedem că Vlad Filat merge pe aceeași cale pe care a mers și Victor Ponta, premierul României. Românul tot venea fuguța la posturile TV subordonate, ironiza și glumea pe seama lui Klaus Iohannis, iar până la urmă el a rămas cel prost, iar Klaus a luat cele mai multe puncte politice și postul suprem în Stat. În cazul Filat-Leancă, putem spune că este la fel. Filat umblă ca disperatul pe la posturile TV, ironizează pe seama fostului său coleg, iar în rezultat se ridică popularitatea lui Iurie Leancă, în timp ce a lui Filat este menținută doar de către Asociația peledemistă Politicon. Psihologii ar defini asta ca fiind ultima fază a psihozei, în care pacientul delirează. În cazul ăsta vorbim despre un pacient politic concret.

Nu în ultimul rând, am atras atenția la modul în care Filat a tratat ieri unele subiecte, precum și la modul de abordare a subiectelor de către Iurie Leancă. Emisiunile de ieri, care au mers aproape în paralel, au arătat că Vlad Filat este bun de gură și vorbește despre toți de rău și îi amenință cu judecata, pe când Iurie Leancă a evitat să arunce cu urna de gunoi în foștii colegi de partid și în fostul Șef, în subordinea cui a fost o lungă perioadă de timp. Filat a demonstrat ieri că disperarea îl poate duce până la săritul din țâțâni, iar Leancă a demonstrat încă o dacă că este un om cumpătat, la locul său, care valorifică bună-voința și omenia.

sursa: gandrabur.net

You may also like

Comments are closed.

By