Arestul ex-deputatului PETCOV se va decide la “judecătoria politică” Centru

petkov

Decizia de arest al ex-deputatului Petcov urmează să fie luată la Judecătoria Centru, instanță care a judecat toate dosarele politice ale oamenilor lui Renato Usatîi, reprimați de regimul oligarhic de la Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru agenția de știri Omega de către procurorul Viorel Morari. Acesta le-a declarat jurnaliștilor că dosarul în care procurorii cer arestul pentru 10 zile a ex-deputatului a fost transmis luni seara către Judecătoria Centru.

Morari a mai declarat că nu știe deocamdată data și ora la care se va examina dosarul.

Potrivit agenției, Viorel Morari este anume acel procuror pe care Alexandr Petcov l-a învinuit de utilizarea metodelor procurorului stalinist A. Vâșinski.

Amintim că luni, adjunctul lui Morari, procurorul Vitalii Sibov a cerut instanței ca Alexandr Petcov să fie arestat pe un termen de 10 zile.

Motiv pentru asta i-a servit faptul că Petcov, în timpul ședințelor de judecată în care se decidea soarta deținuților politici Țipovici și Moraru a făcut mai multe declarații care ar fi lezat onoarea și demnitatea procurorului Ion Bunica.

OMG.MD mai scrie despre faptul că Procuratura Generală se află sub influența directă a deputatului și omului de afaceri controversat, cu o reputație dubioasă, Vlad Plahotniuc.

Petcov este unul dintre puținii politicieni care îl critică deschis pe Plahotniuc și îl numește infractor politic.

You may also like

Comments are closed.

By