Antony Blinken ne arată cu degetul la reforme şi combaterea corupţiei

a

Secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken a declarat astăzi că Republica Moldova trebuie să înfăptuiască reforme şi să combată corupţia.

„Corupţia este un cancer care înghite puterea politică şi economică a unei ţări, dar şi cel mai mare impediment în calea spre progres a statului, iar Republica Moldova nu este o excepţie. SUA vor susţine în continuare Republica Moldova şi Guvernul de la Chişinău pentru apropierea de UE, ţinând cont că Chişinăul a semnat Acordul de Asociere cu UE”, a precizat Blinken.

Referindu-se la alianaţa PLDM-PD-PCRM, Blinken a spus că toate partidele trebuie să fie interesate de viitorul prosper al Republicii Moldova.

Premierul Gaburici a spus că vizita lui Blinken în Republica Moldova la două săptămâni după investirea Guvernului este un semnal de susţinere a Republicii Moldova.

„Mizăm în continuare pe susţinerea SUA acordată Republicii Moldova, mai ales că avem deja experienţa pozitivă de colaborare în cadrul programului Compact prin intermediul căruia Republica Moldova a primit 262 mil. dolari SUA”, a mai spus Gaburici.

Secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken, a vizitat astăzi, 3 martie, Republica Moldova, în cadrul unui turneu european. În perioada 2-7 martie, oficialul american efectuează vizite în Franţa, Republica Moldova, Marea Britanie, Germania şi Ucraina.

You may also like

Comments are closed.

By