ANRE decide azi cu cât preţurile la energie vor „curenta” buzunarele moldovenilor

a

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) organizează, astăzi, cu începere de la ora 14.00, consultări publice privind solicitările de aprobare a noilor tarife de distribuție și furnizare a energiei electrice venite din partea companiilor Union Fenosa  și, respectiv, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, potrivit unui comunicat al ANRE.

În cadrul ședinței vor fi audiate și examinate solicitările celor doi operatori privind noile tarife de distribuție și furnizare a energiei electrice.

Tarifele în vigoare de furnizare a energiei electrice consumatorilor finali de către Union Fenosa au fost actualizate ultima dată de ANRE în mai, 2012. Tariful pentru consumatorii finali, a căror instalații sunt racordate la rețelele de tensiune de până la 0,4 kV, este de 1,58 lei/kWh.

Distribuitorul de energie Gas Natural Fenosa a depus a ANRE o cerere de revizuire a tarifului la energia electrică pentru consumatorii finali. Motivul invocat este deprecierea cu 50% a leului față de dolarul american. Ultima dată tariful la energia electrică a crescut în primăvara anului 2012.

Experţii estimează o majorare a preţului cu 45% la anergia electrică, ceea ce înseamnă că un kw/oră ar utea depăşi 2 lei faţă de 1,58 lei cât este în prezent.

You may also like

Comments are closed.

By