ANGELA NU VREA SĂ-L MAI VADĂ // Filat a fost trimis la plimbare de europeni!

ANGELA MERKEL

Potrivit informațiilor deținute de Moldova24, președintele PLDM nu mai este dorit de Europenii din PPE, partid din care fac parte Angela Merkel, Traian Băsescu, José Manuel Barroso sau Herman Van Rompuy. Sursele noastre spun că liderii PPE i-au transmis mesaje clare lui Vlad Filat prin care i-au dat de înțeles că prezența lui nu mai este dorită la reuniunea PPE, fapt care l-a și determinat pe liderul PLDM să-l trimită la summit-ul internaționalei europene pe Chiril Gaburici, care, spune Filat, într-o postare pe facebook, va reprezenta Republica Moldova la înaltul for.

Deocamdată, Republica Moldova nu este Membră a Partidului Popular European și nici nu are cum să fie. Or, din PPE fac parte PARTIDE și NU ȚĂRI. Astfel Chiril Gaburici va reprezenta PLDM-ul la Summit-ul din 19 Martie.

“În această dimineață am avut o convorbire telefonică cu bunul meu prieten, domnul Joseph Daul, preşedintele EPP – European People’s Party. Am discutat despre situația politică din Republica Moldova, dar și despre contextul tensionat din Ucraina. Partidul Popular European a fost și rămâne a fi un partener de încredere care ne susține în calea noastră europeană.

În calitatea mea de Președinte al PLDM am fost invitat să particip la Summit-ul lărgit al Partidului Popular European, însă am convenit cu domnul Daul ca pe 19 martie la Bruxelles, PLDM, dar și Republica Moldova să fie reprezentate de către premierul Chiril Gaburici, care astfel va putea să reconfirme opțiunea fermă pro-europeană a țării noastre”.

Atitudinea ostilă față de liderul PLDM a fost adoptată de europeni ca urmare a pactului lui Vlad Filat cu comunistul Vladimir Voronin, mai spun sursele noastre de încredere.

P.S. În poza de mai sus îl puteți vedea și pe Vlad Filat, atunci când era în relații bune cu liderii PPE. REPER – cu un rând mai sus de Angela

You may also like

Comments are closed.

By