Airbus A320: Una dintre cutiile negre este deteriorată // LIVE

Imagini LIVE. Are loc operațiunea de recuperare a cadavrelor, dar și a celei de-a doua cutii negre.

Cutia neagră din cabina de pilotaj (CVR), găsită marți la locul prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, este ”deteriorată”, a declarat miercuri o sursă apropiată anchetei, relatează AFP.

Cutia neagră a fost trimisă la Paris în această dimineață la Biroul de Anchete. Cea de-a doua cutie neagră, care înregistrează datele de zbor, este în continuare căutată.
6345808-4x3-940x705
Potrivit specialiștilor, chiar dacă CVR a fost deteriorată, ea va permite ascultarea conversațiilor între comandantul navei și pilot, precum și toate sunetele și anunțurile din cabina de pilotaj, alarmele care ar fi putut în cele din urmă să sune.

Avionul Airbus A320, cu 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, a decolat din Barcelona și urma să aterizeze la Dusseldorf. Deasupra Munților Alpi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10:53.
avion1
avion2
Autoritățile franceze au avertizat că recuperarea cadavrelor va dura cîteva zile, întrucât avionul s-a prăbușit într-o zonă montană cu pante abrupte și foarte greu accesibilă, unde nu se poate ajunge pe șosea.
avion3
avion5

Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceștia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniți în Spania într-un schimb școlar, și 45 de spanioli. Printre victime se numără cântăreții de operă Oleg Bryjak și Maria Radner, ambii se întorceau dintr-un turneu, din Barcelona. Bass-baritonul, Oleg Bryzhak s-a născut în Kazahstan, iar după 1991 s-a stabilit în Germania. Maria Radner călătorea împreună cu soțul și bebelușul ei.
6346854-3x2-940x627

You may also like

Comments are closed.

By