Administrația unei firme bănuită pentru furtul a milioane de lei. Dacă ai pătimit de pe urma lor, sună la poliție

La începutul lunii martie curent, în vizorul ofiţerilor de investigare a fraudelor economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, a intrat administraţia unei firme, specializată în prestarea serviciilor de import a produselor petroliere.

Mai multe persoane au depus plângeri privind însuşirea mijloacelor financiare de către factorii de decizie din cadrul firmei, fără a le livra cantităţile de motorină solicitate.

În temeiul bănuielilor, poliţiştii l-au reţinut pe directorul firmei, o femeie, de 49 de ani, precum şi doi bărbaţi cu vârstele de 42 şi, respectiv, 48 de ani. Unul din ei a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău, înainte de a urca la bordul cursei aeriene Chişinău – Moscova.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi investigaţii speciale, poliţiştii au acumulat probe suficiente, care ar demonstra complicitatea bănuiţilor în schema criminală de transfer a peste 50 milioane de lei, în zonele offshore din Marea Britanie. Potrivit datelor, pe parcursul 2013 – 2015, persoanele prin înţelegere comună ar fi delapidat firma de mijloace financiare impunătoare, precum şi peste 800 de tone de motorină.

Bănuiţii sunt reţinuţi în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind cercetaţi penal pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari şi delapidarea averii străine. Legea penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 până 15 ani.

În context, poliţia solicită persoanelor care au avut de pătimit din cauza acestora, să se adreseze la sediul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, din strada Tighina 6.

You may also like

Comments are closed.

By