A detonat petarda la mafia terenurilor din capitală! O fostă angajată a Direcţiei funciare, reţinută pentru mită de 4000 de euro

a

O fostă angajată a Direcţiei funciare, arhitectură şi urbanism din cadrul primăriei capitalei a fost reţinută vineri de procurori şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Femeia este bănuită că ar fi extorcat 4000 de euro de la un om de afaceri pentru a determina funcţionari din direcţia de profil să pregătească pachetul de documente privind înstrăinarea unui teren.

Potrivit denunţătorului, fosta angajată a Primăriei ar fi susţinut că are influenţă şi poate determina mai multe persoane din cadrul instituţiei să avizeze actele necesare pentru înstrăinarea lotului solicitat. Totodată ea l-ar fi asigurat pe declarant că membrii Consiliului Municipal vor emite o decizie favorabilă pe subiectul menţionat.

Operaţiunea de reţinere a avut loc în după-amiaza zilei de vineri pe strada Veronica Micle din mun. Chişinău. Femeia a fost surprinsă după primirea banilor, transmişi sub controlul CNA. Aceasta a fost reţinută pentru 72 de ore şi se află în prezent în custodia CNA. În câteva ore, procurorii urmează să ceară mandat de arest pe numele reţinutei.

Dacă va fi găsită vinovată, bănuita riscă până la 6 ani de închisoare.

În ultimii trei ani, zeci de terenuri situate în zonele centrale ale Capitalei au ajuns, prin anumite scheme dubioase, în mâini private.

Reprezentanţi ai primăriei şi membri ai Consiliului Municipal se învinuiesc reciproc sau dau vina pe legislaţia imperfectă şi pe judecători, care s-ar „substitui ilegal administraţiei publice locale”.  Problemele sunt cu barbă, schemele sunt cunoscute de ani buni, iar pierderile de pe urma înstrăinării ilegale a patrimoniului public sunt de miliarde, spun unii experţi. Cu toate acestea, nicio structură de stat nu a făcut până acum propuneri de modificare a legislaţiei pentru a stopa fraudarea patrimoniului public.

You may also like

Comments are closed.

By