5 tone de pesticide camuflate, reţinute de vameși. Urmau să ajungă la Briceni

pesticide

Colaboratorii vamali au reţinut 5 tone de pesticide care urmau a fi puse în circulaţie liberă fără achitarea taxelor vamale. Cazul a fost înregistrat la Postul Vamal Molovata – ponton, când pentru efectuarea controlului vamal, a fost stopat un automobil de model „Mercedes 814D”, care transporta paleţi din lemn.

Ca urmare a suspiciunilor colaboratorilor vamali, după efectuarea controlului documentar, s-a dispus efectuarea unui control fizic detaliat asupra mijlocului de transport.

Astfel, în cadrul verificărilor întreprinse, colaboratorii vamali au depistat camuflate un lot de circa 5 tone de substanţe chimice pentru agricultură (pesticide, ierbicide), nedeclarate controlului vamal şi fără careva acte de provenienţă.

Mai mult, pentru a evita careva suspiciuni din partea ofiţerilor vamali, întreaga cantitate de produs, a fost disimulată în saci, cutii şi damigene şi camuflată printre paleţii de lemn.

Totodată, conducătorul auto în vîrstă de 48 ani, originar din Coşniţa, a declarat colaboratorilor vamali că substanţele chimice urmau a fi comercializate în raionul Briceni.

Întregul lot de marfă a fost reţinut în vederea elucidării tuturor circumstanţelor, iar valoarea totală a produselor urmează a fi stabilită de către organul vamal.
201531016
2015310162438
eeeeeee

You may also like

Comments are closed.

By