VIDEO // Doi hoți reținuți de mascații de la Fulger. Furau din apartamente

Doi bărbați de 32 și 35 de ani, domiciliați în capitală, au fost reţinuți la 28 ianuarie de către angajații Inspectoratului Național de Investigații de comun cu poliția capitalei și BDSP „Fulger”. Cei doi au fost încătușați în plină stradă fiind bănuiți de furt din patru apartamente din capitală.


Conform informaţiilor prezentate de către părțile vătămate, din locuinţe ar fi fost sustrase mijloace financiare, bunuri materiale şi articole din aur în valoare de peste 88 000 de lei.

În cadrul acţiunilor de investigaţii, angajații Direcției combaterea crimelor grave au stabilit, că în toate cazurile, bărbații, pe parcursul anului 2014, ar fi pătruns în apartamente prin culegere de chei.

În urma perchezițiilor efectuate în locuințele suspecților au fost ridicate bunurile care ar fi fost sustrase sau folosite la comiterea infracțiunilor: 3 notebook-uri, o tabletă, 6 memory-sticks, 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM a operatorilor din R. Moldova, precum și 3 cartele SIM nefolosite, chei mecanice pentru lăcătuși auto, 4 aparate de fotografiat, mănuși medicinale, cameră WEB, boxe audio „F&D”, 2 ceasuri de mînă, bijuterii din aur și argint, 6 genți sportive mari (cu care transportau lucrurile sustrase), îmbrăcăminte folosită la comiterea crimelor.
picture_017
picture_056
picture_081
picture_104
Bărbații sunt cercetați în cadrul a patru cauze penale inițiate în baza art. 186 al.2 Cod Penal al RM. Potrivit legislației, persoanele culpabile de săvîrșirea unui „furt cu cauzarea de daune în proporţii considerabile”, riscă amendă în mărime de pînă la 20 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 4 ani.

Anterior, aceștia au fost condamnați atât pentru pungășie, consum, păstrarea și procurarea substanțelor narcotice, cât și pentru infracțiuni similare.

Poliţia continuă investigaţiile în vederea stabilirii altor circumstanţe, precum şi complicitatea lor în alte cazuri similare, fiind reţinuți pe un termen de 30 de ore.

You may also like

Comments are closed.

By