Venituri record pentru Gas Natural Fenosa: 37 mil. euro din distribuția de curent

a

Cel mai mare distribuitor de energie electrică din Republica Moldova, Gas Natural Fenosa a înregistrat un profit până la impozitare (brut) de 37 mil. euro din distribuția de energie electrică în anul 2014 cu 5,7% mai mult față de anul precedent, potrivit anunțului companiei.

Vânzările de energie electrică au constituit 2,62 GWh (+3,1%) în anul 2014. Numărul conectărilor la rețeaua de curent electric a fost de 856 mii cu 1,2%, mai mult față de perioada similară a anului precedent.

La nivel mondial, Gas Natural Fenosa a obținut un profit net de 1,4 miliarde euro, cu 1,2% mai mult față de aceiași perioadă a anului 2014.

Distribuitorul de energie electrică din Republica Moldova, care vine din Spania are o pondere de 70% din distribuția de curent din țara noastră și este în topul celor mai mari companii la nivel mondial şi are vânzări anuale de 32,9 miliarde euro, profit de 1,32 miliarde euro, valoarea activelor de 60,4 miliarde euro şi valoarea de piaţă de 20,4 miliarde euro.

Pentru anul curent Gas Natural Fenosa a solicitat scumpirea cu circa 30% curentrului electric ca urmare a deprecierii leului față de dolarul american. Deocamdată, ANRE analizează solictarea distribuitorului de curent și va lua o decizie în cel mai scurt timp.

You may also like

Comments are closed.

By