Un tânăr a fost prins cu ”mâța în sac” și vacile în remorcă

transport bovine

Un tânăr de 20 de ani, care se afla la volanul unui „MERCEDES 408 D”, a fost oprit de inspectorii de patrulare în satul Ghindești, raionul Florești.

În urma verificărilor, în automobil, polițiștii au depistat cinci bovine. Șoferul, originar din municipiul Bălți, nu avea niciun act la el, care ar confirma proveniența vitelor, estimate la 30.000 de lei.
bovine
Audiat de polițiști, tînărul a spus că a cumpărat animalele de la abatorul din Gura Camencii, raionul Florești și urmau să ajungă la un abator din Bălți.

Pe numele acestuia a fost întocmit un process- verbal, în baza art. 265 din Codul Contravențional al RM „achiziţionarea, păstrarea, transportul spre comercializare şi comercializarea ilegală a valorilor materiale”.

Conform legislației săvîrșirea unei asemenea infracțiuni se sancționează cu amendă de la până la 3000 de lei pentru persoanele fizice și până la 10.000 de lei pentru cele juridice. Materialul contravențional va fi remis în instanța de judecată, pentru luarea deciziei finale.

Inspectoratul General al Poliției amintește că oamenii legii vor continua măsurile ce țin de combaterea transportului illicit și a furturilor de animale, pentru a nu admite comercializarea și consumul alimentelor, proveniența cărora nu este cunoscută.

You may also like

Comments are closed.

By