3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Un șofer de pe ruta Moldova-Italia, ȘANTAJAT de colegi

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

colete
Un bărbat, de 38 de ani, s-a adresat forțelor de ordine în vara anului 2014. Potrivit lui, în prima jumătate a anului, niște persoane necunoscute l-au amenințat cu violență fizică și neplăceri din partea unor proprietari de rută Moldova –Italia.

Sub pretextul că ar face concurenţă la transportarea de pasageri şi colete, victimei i-a fost cerută o sumă de bani. Ulterior, în aprilie 2014, în orașul Torino, Italia, bărbatul a fost bătut de niște persoane necunoscute şi deposedat de automobilul de model „Ford Tranzit”, de 950 euro și de colete care urmau să fie transportate din Italia în Republica Moldova, în valoare de circa 3 500 de euro.

În cadrul cercetărilor polițienești au fost identificați organizatorii șantajului, trei bărbați, cu vîrstele cuprinse între 30 și 41 de ani, proprietari de rută Moldova-Italia. Pentru a-și pune planul de acțiune în aplicare, proprietarii rutelor au apelat la membrii unei grupări care s-au dovedit a fi trei bărbați cu vîrstele cuprinse între 21 și 27 de ani.

Astfel, după un șir de investigații, la 3 februarie curent, angajații Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu BPDS „Fulger” și Procuratura Generală, au efectuat 13 percheziții pe teritoriul municipiului Chișinău, atât în locuințele suspecților, cât și a membrilor grupării.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art.189 al.6 Cod Penal al RM. Conform legislației, persoanele culpabile de săvîrșirea unui „șantaj în proporții deosebit de mari riscă privațiune de libertate de la 13 la 15 ani.

Actualmente, în cadrul cauzei penale inițiate, 5 persoane sunt recunoscute ca bănuiți dintre care două au fost reținute în baza art. 166 CPP.

foto simbol: timpul.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img