Un șef de de poliție din Taraclia, condamnat la 5 de închisoare

a

Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie anunţă despre condamnarea fostului şef-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia pentru comiterea, prin extorcare, a coruperii pasive, anunță Procuratura Generală.

Potrivit celor constatate de procurori, în cursul lunii mai 2013, şeful-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia a extorcat de la un localnic 2000 lei pentru a nu-l priva de dreptul de port armă, ridicată în legătură cu pornirea unei proceduri contravenţionale pentru tragere în locuri neprevăzute în aceste scopuri, a nu-i confisca arma deţinută legal şi a o restitui acestuia. Poliţistul a fost reţinut în flagrant de procurorii anticorupţie şi angajaţii Serviciului securitate internă şi combatere a corupţiei al MAI, imediat după primirea sumei estorcate.

Pe 24 iunie 2013, Procuratura Anticorupţie a înaintat un demers Ministerului Afacerilor Interne prin care a solicitat suspendarea provizorie din funcţie a şefului-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia. Ministerul Afacerilor Interne a respins demersul procurorilor, la scurt timp, învinuitul fiind transferat în funcţia de şef-adjunct al Inspectoratului de Poliţie Leova.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Taraclia, poliţistul a fost recunoscut vinovat şi condamnat la 5 ani închisoare cu suspendare, amendat cu 20 mii lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 3 ani.

Procurorii consideră pedeapsa aplicată inculpatului ca fiind prea blândă şi anunţă că o vor contesta, solicitând condamnarea acestuia la închisoare cu executare.

 

You may also like

Comments are closed.

By