Un investitor fantomă aruncă colacul de salvare gigantului metalurgic de la Râbnița

a

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk a declarat în fața angajaților Uzinei Metalurgice de la Râbnița că a găsit un investitor pentru întreprindere, care este dispus să investească 30 mil. dolari SUA.

Potrivit spuselor lui Șevciuk banii vor fi alocați sub forma unui credit și vor fi direcționați pentru achiziția fierului vechi. “Obiectivul întreprinderii este crearea unei rețele de contracte cu piețele externe pentru livrarea metalului uzat și a produselor finite. Este destul de complicat, în condițiile în care prețul la produsele finite scade, iar prețul metalului uzat rămâne înalt”.

Șevciuk s-a arătat optimist că în urma investițiilor vor fi păstrați angajații uzinei pentru ca la momentul ieșirii din criză Uzina să fie pregătită tehnic, și din punctul de vedere al gestionării ei pentru sporirea la maximum a producerii.

Liderul de la Tiraspol nu a specificat însă nimic despre condițiile împrumutului acordat uzinei, cine este investitorul și dacă intenționează să cumpere uzina.

Alișer Usmanov, cel mai bogat rus cu afaceri în sectorul minier, devenit cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 18,6 miliarde de dolari și-a vândut Uzina Metalurgică de la Râbnița autorităților de la Tiraspol.

Gigantul metalurgic a avut mai multe perioade în care a staționat din lipsa materiei prime.

Uzina Metalurgică din Râbniţa a fost construită în 1985. Aceasta este specializată în producerea oţelului şi laminatelor din metal uzat şi este una dintre cele mai moderne întreprinderi de acest gen din fosta URSS. Întreprinderea are o capacitate anuală de 1 mil. tone.

 

You may also like

Comments are closed.

By