Un echipaj de patrulare, LUAT LA PUMNI, de câțiva tineri

politia patrulare
Un echipaj de patrulare al Regimentului de Patrulare Nord al INP a fost agresat de câțiva tineri. Incidentul a avut loc în noaptea de 2 spre 3 februarie, la orele 02.30 la intersecţia străzilor Dostoevschi cu Ştefan cel Mare din Bălți.

Polițiștii au stopat un automobilul de model „BMW” cu numere de înmatriculare de Lituania. La volanul autovehiculului se afla un tînăr de 23 de ani din mun. Bălți care nu dispunea de permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare al automobilului. Mai mult, acesta prezenta semne vădite că ar conduce unitatea de transport în stare de ebrietate.

În scurt timp, angajaţii poliţiei au fost înconjurați de un grup de persoane de origine romă care au început să-i înjure şi să-i agreseze, îmbrîncindu-i şi aplicîndu-le lovituri cu pumnii. Unul dintre inspectori a calificat aceste acţiuni ca fiind un atac în grup asupra oamenilor legii. În scopul evitării consecinţelor grave polițistul a aplicat arma de foc din dotare, efectuînd o împuşcătură de avertizare în aer.

Numai după aceasta grupul de persoane s-a dispersat, iar 4 dintre ei au fost reţinuți. Tinerii cu vîrste cuprinse între 16 și 23 de ani, locuitori ai mun. Bălți au fost escortați la Inspectoratul de poliție Bălți pentru audieri.

Unul dintre tineri a fost reținut pentru 72 de ore, iar ceilalți sunt cercetați în stare de libertate. Acțiunile agresorilor sunt examinate sub aspect penal prin prisma art.349 Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă vinovăția lor va fi dovedită, aceștia riscă de la 4 la 8 ani privațiune de libertate.

You may also like

Comments are closed.

By