ULTIMA ORĂ // PLDM propune un nou candidat pentru funcția de premier

gaburici

Liberal-democrații au înaintat o nouă candidatură pentru funcția de prim-ministru. Este vorba despre directorul general al „Azercell”, Chiril Gaburici. Decizia a fost luată în această seară la ședința Biroului Politic al PLDM.

”Azi am avut mai multe ședinte la partid. Am discutat și cu partenerii de Alianță. Reeșind din situația în care ne aflăm, am adoptat decizia partidului ca în calitate de candidat pentru funcția de premier să fie Chiril Gaburici. Nu întâmplător înaintăm un candidat din afara partidului. Dumnealui întrunește calitățile necesare pentru un prim-ministru. Acest lucru îl vom comunica în cadrul consultărilor cu Nicolae Timofti. Apoi va urma desemnarea, ca în scurt timp să avem un Guvern, iar țara să aibă o guvernare bună și eficientă”, a declarat liderul PLDM, VLad Filat.

Președintele PLDM speră că marți la ședința Parlamentului, candidatura lui Chiril Gaburici va acumula numărul necesar de voturi și va fi susținută de PCRM.

”Această candidatură trebuie să fie susținută de PCRM, sper că va întruni minim 51 de voturi, de altfel un lucru firesc care ar trebui să fie făcut. Sperăm că de această dată vom avea Guvernul votat”, a adăugat Filat.

Anterior, Chiril Gaburici a ocupat funcția de director general al companiei Moldcell.

You may also like

Comments are closed.

By