Trenurile super-sonice ale lui Șalaru vor puse în circulație peste 4 luni

a

Viceministrul Transporturilor, Vladimir Cebotari a declarat astăzi în cadrul ședinței parlamentului că trenurile reabilitate în România vor puse în circulație în 3-4 luni după ce vor fi conforme tuturor normelor tehnice.

Cebotari a precizat că trenurile nu au fost puse în circulație, deoarece nu asigurau securitatea călătorilor.

“Pentru reabilitarea celor 5 trenuri au fost plătite 9,6 milioane de euro. Ultimul tren încă nu a fost plătit”, a precizat Cebotari.

Experții susțin că suma de 12 mil euro pentru reabilitarea trenurilor este prea mare și nu exclud că s-ar fi făcut și spălări de bani în condițiile în care defecțiunile nu au contenit să apară chiar după primele curse. Ulterior conducerea CFM a hotărât să le retragă din circulație.

Reamintim că CFM din Republica Moldova a modernizat cinci trenuri la uzina Remar din România. Compania care a modernizat trenurile moldoveneşti este controlată indirect de oamenii de afaceri Gruia Stoica şi sora acestuia Adriana Didilă, care deţin, prin intermediul firmei Grup Feroviar Roman, 89,57% din acţiuni. Grup Feroviar Roman face parte din grupul Grampet, controlat de Stoica (73,3% din acţiuni) şi Didilă, cu 26,6%.

You may also like

Comments are closed.

By