Trei români și trei moldoveni au vrut să traverseze frontiera cu acte false

a

Angajații Poliției de Frontieră au documentat mai multe persoane care au încercat să traverseze ilegal frontiera în lipsa actelor sau în baza actelor falsificate, anunță Poliția de Frontieră.

Trei cazuri au fost înregistrate în punctul de trecere Palanca. Un cetățean al României s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism de model KIA, înregistrat în Germania. La solicitarea polițiștilor de frontieră, conducătorul auto a prezentat la control documentele de călătorie și cele pentru mijlocul de transport, la care au apărut suspiciuni asupra autenticității poliței de asigurare auto internațională. După verificările amănunțite asupra Cărții Verzi s-a constatat că este falsificată. Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză.

În aceeași perioadă, șoferul unui microbuz de rută Chișinău-Sankt Petersburg, nu a putut prezenta toate documentele care i-ar fi permis transportul pasagerilor pe rute internaționale. Bărbatul, un locuitor din orașul Căușeni, va fi sancţionat cu amendă de la 50 la 100 u.c.

Procura prezentată pentru un Mercedes C240 contrafăcută, a fost motiv de documentare a unui alt cetățean român. Acesta a fost depistat la data de 9 februarie, pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctul de trecere Sculeni. În împuternicirea notarială, eliberată de autoritățile române, polițiștii de frontieră au constatat că termenul de valabilitate era corectat, iar ștampila și iscălitura printate color. Persoanei în cauză nu i-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, la fel, autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere până la finalizarea cercetărilor.

Cel de-al treilea român a fost depistat aseară, în punctul de trecere Cahul. În timpul formalităților necesare la traversarea frontierei de stat, existând suspiciuni asupra autenticității actelor de însoțire ale mijlocului de transport, de model Audi A6, înmatriculat în Lituania, inspectorii de frontieră au dispus verificarea minuțioasă a acestuia. În rezultat s-a constatat că procura este falsă, iar numărul caroseriei indicat în certificatul de înmatriculare nu coincide cu cel de pe mașina.

În cea din urmă acțiune ilegală a fost documentat un cetățean moldovean care a prezentat la control „Cartea Verde” cu semne vădite de falsificare. Moldoveanul a fost depistat în punctul de trecere Otaci, în timpul verificării documentelor pentru mijlocul de transport condus, un VAZ 21063, înmatriculat în Federația Rusă.

You may also like

Comments are closed.

By