TERMENELE LIMITĂ prevăzute de acordul de la Minsk

granita crimeea ucraina

Acordul de încetare a focului în Ucraina semnat joi la Minsk, în Belarus, prevede o serie de termene limită, amintește agenția DPA, citată de Agerpres.

Pe data de 15 februarie, la miezul nopții (14 februarie, 22:00 GMT), intră în vigoare acordul de încetare a focului. În ziua următoare, 16 februarie, cele două părți aflate în conflict urmează să înceapă retragerea armamentului greu de pe linia frontului, operațiune monitorizată de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Data de 2 martie reprezintă termenul limită pentru retragerea armamentului greu, amintește sursa citată. Pe 3 martie, potrivit acordului semnat în capitala Belarusului, urmează să înceapă ”dialogul” pentru organizarea alegerilor locale în districtele controlate de separatiștii proruși.

Până pe data de 7 martie toți prizonierii ar urma să fie eliberați.

Un alt termen limită este data de 14 martie, până la care parlamentul Ucrainei urmează să stabilească teritoriul căruia i se va acorda autonomie specială.

Potrivit acordului ‘Minsk-2′, rezultat după 16 ore de negocieri între președinții Ucrainei, Petro Poroșenko, Rusiei, Vladimir Putin, Franței, Francois Hollande, și cancelarul german Angela Merkel, până la sfârșitul anului 2015 Ucraina va trebui să adopte o nouă Constituție, iar guvernul de la Kiev ar urma să recâștige controlul la frontiera cu Rusia în districtele controlate de separatiști.

You may also like

Comments are closed.

By