Socialiștii NU vor vota candidatura lui Chiril Gaburici. Ce au mai solicitat de la șeful statului

dodon3

După consultările de astăzi cu șeful statului, socialistul Igor Dodon a declarat pentru presă că PSRM nu va susține candidatura omului de afaceri, Chiril Gaburici, propusă de PLDM. Totodată, Dodon a menționat că i-au cerut lui Nicolae Timofti să dizolve Parlamentul, în cazul în care deputații nu-i vor acorda votul de încredere lui Gaburici.

”Considerăm că candidatul Chiril Gaburici nu cunoaște unde se vîră sau face jocul oligarhilor, sau vine pe câteva luni. Probabil va fi și el sacrificat. Nu avem ce discuta sau susține candidatura oligarhilor. Conducerea PLDM și PD să întoarcă miliardele furate. Nu vom susține candidatura propusă de alianța minoritară, vom fi în opoziție, vom critica dur guvernarea. Unica soluție, în opinia noastră, sunt alegerile parlamentare anticipate. L-am preîntâmpinat pe Nicolae Timofti că dacă nu va fi votată nici această candidatură, să dizolve Parlamentul. Vom vedea cu ce vine și-l vom întreba în plenul Parlamentului dacă dânsul știe unde se vîră”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon după consultările cu Nicolae Timofti.

La moment, la Reședința de Stat se află liderul PD, Marian Lupu. Urmăriți declarațiile care urmează a fi făcute după consultări:

You may also like

Comments are closed.

By