Socialiștii au protestat împotriva scumpirii medicamentelor și lipsei acestora în spitale

protest PSRM3

Deputaţi, membri şi adepţi ai Partidului Socialiştilor din RM au participat, astăzi, la o acţiune de protest, desfăşurată în faţa sediului Ministerului Sănătăţii. Participanţii la acţiune şi-au exprimat indignarea în legătură cu lipsa, în majoritatea instituţiilor medicale din ţară, a medicamentelor, precum şi cu scumpirea preparatelor medicamentoase în farmacii.

„Oamenii îşi cumpără asigurare medicală, dar cu aceşti bani nu pot obţine servicii medicale elementare. În spitale lipsesc cele mai simple medicamente. Banii, încasaţi de fondul asigurărilor obligatorii în medicină, sînt furaţi. Altfel nu poţi explica lipsa de medicamente în spitale”, a declarat deputatul în Parlamentul RM din partea PSRM, Oleg Lipski.
protest PSRM2
protest PSRM
Săptămîna trecută, membrii comisiei parlamentare pentru protecţie socială, sănătate şi familie s-au aflat cu o inspecţie la Spitalul Clinic Republican şi la Spitalul de Urgenţă. ”Situaţia este critică. Mai mulţi pacienţi sînt nevoiţi să cumpere nu doar medicamente, ci şi seringi şi termometre. În sistemul sănătăţii este o corupţie totală. Ministrul interimar al Sănătăţii, Andrei Usatîi, declară că unica ieşire din situaţia creată este nimicirea mafiei medicamentelor, care s-a format la noi în ţară. Totuşi, ce-a făcut Domnia sa personal pentru aceasta? Nimic”, a subliniat deputatul în Parlamentul RM din partea PSRM, Vladimir Odnostalco.

Participanţii la acţiune şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de creşterea totală a preţurilor la preparatele medicamentoase. Manifestanţii au menţionat că scumpirea medicamentelor din farmacii nu se estimează la cîteva procente, devenind mai scumpe de cîteva ori.

You may also like

Comments are closed.

By