Socialiştii au ieșit în stradă! Au protestat împotriva majorării preţurilor şi a tarifelor

protest psrm3

Astăzi, deputaţii şi peste 200 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa sediului Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde au loc şedinţele comisiilor parlamentare. Participanţii la miting au protestat împotriva creşterii preţurilor la produsele alimentare şi a majorării tarifelor pentru serviciile comunale.
protest psrm2
„Pentru prima data în ultimii 15 ani au reînceput reţinerile de salarii, pensii, indemnizaţii sociale. Tot pentru prima data, de la declararea independenţei RM, din sistemul bancar au fost sustrase 28 miliarde lei. Ţara noastră este în preajma unui dezastru economic şi social. Timp de 70 de zile, cei care pretind la statutul de „stăpîni” ai Moldovei, nu pot împărţi funcţiile şi fluxurile financiare. Am cerut şi vom continua să cerem, în cadrul şedinţelor comisiilor parlamentare, elucidarea urgentă a situaţiei cu preţurile la medicamente, cu pensiile, a situaţiei din sectorul agrar şi din cel bancar. Guvernarea se teme să răspundă la acestea şi la multe alte întrebări. În acest caz, pentru guvernanţii noştri există două variante: sau părăsesc de bună voie ţara noastră, sau vor sta la puşcărie pentru tot ce au comis. Noi nu dorim revoluţii. Dorim să vă convingem prin modalităţi democratice că trebuie să plecaţi. Şi dacă nu veţi pricepe acest lucru benevol, el, oricum, se va produce în rezultatul alegerilor anticipate”, a declarat preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.
protest psrm
„Am indicat în repetate rînduri că speculaţiile, pe care le comite, în prezent, guvernarea pe piaţa valutară, vor condiţiona o cădere extremală a leului şi creşterea preţurilor la produse, la majorarea tuturor tarifelor. Este anume ceea ce urmărim astăzi. Cerem oprirea imediată a majorărilor de preţuri. Cerem normalizarea imediată a cursului leului. Cerem să se facă imediat ordine în ţară”, a menţionat deputatul în Parlamentul RM, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Potrivit participanţilor la acţiunea de protest, conducerea Băncii Naţionale poartă răspundere directă pentru creşterea preţurilor şi tarifelor.

„Anume Banca Naţională avea obligaţia să nu admită scumpirea mărfurilor şi serviciilor. Domnul Drăguţanu şi colegii săi erau obligaţi demult să intervină şi să oprească creşterea preţurilor şi tarifelor, să oprească prăbuşirea monedei naţionale”, a indicat deputatul în Parlamentul RM din partea Partidului Socialiştilor, Vasile Bolea.

You may also like

Comments are closed.

By