8 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Sfatul meu, plecați din țară!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

 

Dacă vă bătea gândul să plecați din țară, acum e momentul. Dacă vi s-ar fi părut interesant să vă luați viața de la zero într-o țară străină, dar mai civilizată decât Moldova, acum ar trebui să faceți pasul. Și știți de ce? Pentru că Moldova este ca un sat fără câini în care cei bogați fură, fură și iar fură. Nu o să se oprească prea curând. Or să fure tot ce este de furat. Între timp viața voastră va trece. Dacă aveți impresia că vă luptați cu morele de vânt, nu este doar o impresie. Așa este!

Poate vă credeați mai presus de toate actele lor de corupție. Voi munciți, aveți o afacere, aveți banii voștri… Ei bine, cât mai valorează astăzi banii voștri? Într-o țară coruptă, nu puteți scăpa de ei, de hoții de la guvernare. Din păcate ei nu se lasă duși și nimic bun nu se întâmplă în jur. Din ce spun economiștii, lucrurile vor sta din ce în ce mai prost. Așa că, până nu se face și mai rău, poate este momentul să plecați! Atenție, în Europa nu vă așteaptă câini cu colaci în coadă. O să vă fie greu, dar copiii voștri o să o ducă mai bine. Chiar dacă nu sunteți la prima tentativă de plecare, nu disperați. Cunosc moldoveni care au cutreierat vreo 6 țări europene până și-au găsit rostul… în Norvegia.

Economia din Moldova nu produce nimic. Importurile cresc, exporturile scad. Politicieni fură bani din bănci, apoi pun toate dovezile într-o mașină și îi dau foc autoturismului. Ce fac moldovenii? Se răscoală pe facebook și se duc la magazin să cumpere repede, repede – să nu se scumpească mâine zahărul și făina. Doi sau trei amețiți ies în stradă. Au adus la protest și niște schiuri. Mda. Nu mai zic nimic…

Dragă cetățean moldovean, îmi pare rău că sunt atât de cinic – viața m-a făcut. Să știi, totuși, că mi-e dor de Moldovioara mea. Mi-e dor de părinții mei, de satul meu, de Chișinău. Mi-e dor de oameni. Dar asta nu înseamnă că nu gândesc rațional. Iar rațiunea mi-ar spune fuuuuuuugi, dacă aș mai fi încă în Moldova… Nu uitați un singur lucru, ultimul moldovean care pleacă din țară stinge lumina, să nu plătim aiurea factura la Union Fenosa!

 

Vitalie Cojocari

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img