Șevciuk s-a plâns Ambasadorului SUA La Chișinău: Autoritățile moldovene au impus sancțiuni Transnistriei

a

Transnistria este pregătită pentru continuarea contactelor cu partenerii moldoveni atât în cadrul grupurilor de experţi, cît şi la nivelul reprezentanţilor politici în formatul “1+1″, a declarat liderul separatist, Evghenii Șeviuck la întâlnirea cu Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale de la Tiraspol.

Șevciuk în discuțiile cu oficialul american a acuzat Chișinăul de sancțiuni și blocaje economice în adresa Transnistriei. “Negocierile dintre cele două părți trebuie să fie continuate, dar fără sancțiuni și măsuri restrictive. Transnistria poate fi inițiatorul discuțiilor, dar pentru acest lucru e nevoie și de voința partenerilor moldoveni”.

Liderul separatist și-a exprimat speranța că după constituirea guvernului de la Chișinău discuțiile vor începe, iar problemele vor fi rezolvate.

Șevciuk s-a plâns Ambasadorului american și de situația economică proastă a enclavei, menționând că e necesar de soluționat barierele economiilor Transnistriei și Republicii Moldova ținând cont de contextul și de criza din regiune. “Trebuie întreprinși anumiți pași pentru creșterea bunăstării cetăţenilor Republicii Moldova şi Transnitriei. Există potenţial considerabil pentru ca în cadrul negocierilor aceste probleme să fie soluţionate”.

 

You may also like

Comments are closed.

By