20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Șeful unui penitenciar de la Soroca, reținut pentru trafic de influență

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea în flagrant a Şefului Penitenciarului nr.6 din Soroca pentru comiterea traficului de influenţă, precum şi a unei rude de-ale sale, bănuite de complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni, anunță Procuratura Generală.

Operaţiunea de documentare şi reţinere a celor doi a fost realizată de Procuratura Anticorupţie, împreună cu ofiţerii CNA.

Potrivit celor constatate, şeful Penitenciarului din Soroca a pretins de la soţia unui deţinut suma de 5000 de euro pentru a facilita eliberarea înainte de termen a acestuia. Ultimul era deţinut în Penitenciarul din Soroca, fiind condamnat definitiv la 10 ani închisoare pentru trafic de fiinţe umane. Pe parcurs, însă, suma necesara pentru eliberarea deţinutului a fost negociată pîna la 2500 euro – bani care au şi fost transmişi şefului închisorii.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, au fost documentate atît acţiunile coruptibile ale şefului Penitenciarului, cît şi a rudei sale, care, pentru a camufla urmele infracţiunii a participat în calitate de intermediar la comiterea traficului de influenţă.

Cei doi au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, urmărirea penală pe acest caz fiind exercitată de Procuratura Anticorupţie.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img