Reidman și Dodon vor demisia lui Drăguțanu și să-l aducă pe Talmaci la BNM

a

Deputatul comunist Oleg Reidman și socialistul Igor Dodon au propus demiterea guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu și înlocuirea lui cu fostul guvernator, Leonid Talmaci.

“Eu înțeleg că temperatura de afară și unii se încălzesc prea tare. Noi să facem tot posibilul să avem un Guvern putem face o pauză de jumătate de oară și să venim și cu alte propuneri”, a replicat democartul Dumitru Diacov.

Totodata, Vladimir Voronin a adăugat ca „Acest lucru arde mai mult decât Gaburici, cu Guvernul mai aveți timp sa va jucați”.

Subiectul pentru crearea unei comisii de ancheta pe marginea situației de pe piața valutara a fost inclus pe ordinea de zi, pentru asta au votat majoritatea deputaților. Pentru includerea subiectului pe ordinea de zi a vota și PL.

Liderul PL. MIhai Ghimpu a spus că fracțiunea a votat pentru înlătura speculațiile că guvernatorul BNM este omul PL. „Ghimpu: Mult se speculează că guvernatoul este omul PL. Din momentul în care un candidat la o instituție de stat a obținut votul nu mai aparține parlamentului, nici guvernului ei acționează în baza legii. Toată lumea uită de 1 miliard de dolari care au influențat cursul. Cineva vrea să scoată banii din rezervă. Or, eu din câte văd BNM își face treaba mai bine sau mai rău”, a declarat Ghimpu.

You may also like

Comments are closed.

By