REFORMA MAI // Anii ’90 s-au întors la Bălţi (VIDEO)

Încălcând toate procedurile și normele juridice, noaptea trecută reprezentanții Direcției 5 a MAI au descins ilegal să efectueze percheziții la clubul de biliard, care aparține unei rude apropiate a liderului organizației teritoriale din Bălți a ”Partidului Nostru” – Nicolai Grigorișin. Ignorând toate cerințele avocaților și neprezentând niciun act oficial, grupa operativă a ridicat abuziv echipamentul tehnic, fapt ce a paralizat activitatea localului.

Reprezentanții Direcției 5 a MAI aplică metode folosite în anii 90 în privința susținătorilor lui Renato Usatîi.  După incidentul ce a avut loc noaptea trecută la Bălți, putem afirma cu certitudine că angajații acestei direcții au primit indicații clare de a intimida toți simpatizanții ”Partidului Nostru”.

Grupa operativă a Direcției 5 a MAI, inclusiv procurorul Alexandru Zgureanu și angajații Veaceslav Manole și Victor Ursachi, care a descins noaptea trecută în clubul de biliard administrat de o rudă a reprezentantului ”Partidului Nostru” din Bălți, a încălcat toate procedurile și normele juridice de efectuare a perchezițiilor.  Angajații ”instituției lui Cavcaliuc” nu au prezentat ordonanța de efectuare a perchezițiilor și nici legitimațiile de serviciu.

”După ce partidul nostru a fost exclus din cursa electorală, organele de drept au început să îmi acorde ”atenție sporită”, atât mie personal, cât și activității mele antreprenoriale. La clubul de biliard ”Alians”, în cadrul căruia activez deja de 10 ani”, deja de câteva zile sunt efectuate controale fiscale.  Ieri, inspectorilor fiscali li s-au alăturat angajații Direcției 5 a MAI”, – a declarat Nicolai Grigorișin.

Potrivit lui Grigorișin, oamenii legii nu s-au prezentat, nu au solicitat prezența proprietarului localului și nici nu i-au permis să examineze ordonanța de ridicare a echipamentului tehnic, ci doar au prezentat-o fugitiv, în care nu era indicată adresa localului. Clubul de biliard se află pe strada Kiev, 153, iar în ordonanță era indicată o altă adresă, astfel, Grigorișin nu le-a permis angajaților MAI să desfășoare perchezițiile. Însă la ora 22:00 (oră la care efectuarea perchezițiilor este interzisă conform legii) oamenii lui Cavcaliuc s-au întors pentru a ridica tehnica ce asigură funcționarea meselor de biliard. Potrivit acestora, anume acolo pot fi ascunse informații privind ”coruperea alegătorilor”, care ar fi avut loc în perioada campaniei electorale.

”Nu înțeleg, ce poate avea în comun contorul unui club de biliard cu misterioasele pachete cu hrișcă, pe care ei le caută insistent la activiștii partidului nostru. L-am întrebat pe Veaceslav Manole despre acest fapt, iar el mi-a spus că ”trebuia să aleg un partid corect și atunci nu aș fi avut astfel de probleme”.”, – susține Nicolai Grigorișin.

Deși nu au prezentat vreun act ce permite ridicarea echipamentul tehnic, angajații Direcției 5 a MAI l-au luat, astfel paralizând activitatea clubului de biliard. Mai mult, oamenii lui Cavcaliuc au ignorat prezența și solicitările avocaților Igor Șeremet și Ana Ursachi.

”Am avut impresia că asistăm la o ”strelkă” între bandiți și nicidecum la niște acțiuni ale oameniilor legii. Ei nu s-au legitimat și nu au  prezentat niciun act oficial, din contra au acționat abuziv și și-au permis să vorbească urât și arogant.  Este o fărădelege totală și un nonsens din punctul de vedere al unui avocat. Am solicitat imediat Serviciul 902 și am depus o plângere pentru abuz în serviciu în privința angajaților Direcției 5 a MAI și procurorului” , – a declarat avocatul Igor Șeremet.

RU1.MD

You may also like

Comments are closed.

By