PROCES PENAL pe marginea alertelor cu bombă de la BEM și Banca Socială

alerta bomba banca

Astăzi dimineaţă, la ora 09.35, Dispeceratul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a fost informat precum că, sediile a două bănci din capitală sunt minate. Pe adresele indicate au fost orientate serviciile specializate ale Inspectoratului General al Poliţiei, care au întreprins măsuri de verificare a instituţiilor, în rezultatul cărora nu s-a depistat nimic suspect. Totodată administraţia instituţiei a solicitat pentru a verifica şi o altă filială a băncii, pentru orice eventualitate.

Ultima alertă a fost înregistrată la ora 11.10, precum că sediul altei instituţii bancare ar fi fost minat. Ulterior poliţiştii au constatat că informaţiile înregistrate nu s-au adeverit.

În context, poliţia capitalei a iniţiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 4 000 la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Amintim că, astăzi, alertele cu bombă au parvenit pe adresele electronice ale Băncii de Economii de pe strada Columna 115, Banca Socială de pe strada Bănulescu-Bodoni 61, filiala BEM de pe strada Columna 104 și filiala BEM – bd. Mircea cel Bătrân 3.

You may also like

Comments are closed.

By