UPDATE // Primele REZULTATE ale perchezițiilor efectuate în ”Dosarul spirt” în care sunt implicați polițiștii de frontieră

Politie de frontiera iarna6

poză simbol

În această dimineață, procurorii Anticoruptie, ofițerii de la CNA și angajatii de la securitatea internă a Poliției de Frontieră au efectuat percheziții în mai multe localități din raioanele Ceadâr-Lunga și Ialoveni, inclusiv, fiind vizat și Sectorul Poliției de Frontieră Valea Perjei.

Descinderile au avut loc în contextul acumulării de probe în cauzele penale, deschise pe faptul de contrabandă cu alcool în proporții deosebit de mari.

Urmare a perchezițiilor efectuate, grupul comun de anchetă a depistat în două depozite, din Ceadâr-Lunga circa 11 tone de spirt, iar în Ialoveni între 50-60 tone de alcool. Totodată, în cadrul descinderilor au fost mobilizate 50 de persoane și efectuate verificări asupra acestora.
spirt
spirt2
spirt3
spirt4
Dintre persoanele suspecte de implicare în cazurile de contrabandă sunt trei inspectori de frontieră, un polițist de patrulare și mai mulți oameni de afaceri. La moment, cercetările continuă.

Angajații Direcției inspecție efectiv a Poliției de Frontieră de mai multe luni au documentat diverse acțiuni ilegale, în care erau implicați și polițiști de frontieră, și cu susținerea Procuraturii Anticorupție și ofițerii CNA, a fost format grupul comun de anchetă în vederea contracarării astfel de activități.

Instituțiile vizate vor reveni mai târziu cu detalii pe marginea perchezițiilor efectuate.

You may also like

Comments are closed.

By