12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Primarul de la Lărguța a cerut 200 mii lei de la un businessman și a ajuns pe banca acuzaților

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a Primarului satului Lărguța de comiterea coruperii pasive.

În cursul urmăririi penale procurorii au stabilit că, în septembrie 2014, Primăria satului Lărguța a organizat licitația cu strigare privind înstrăinarea unui teren agricol situat în extravilanul satului Lărguța cu suprafața de 5,4929 ha. Președinte al comisiei de licitație a fost ales primarul localității, împuternict prin Decizia Consiliului sătesc, să încheie contractul de vânzare-cumpărare cu cîștigătorul licitației.

Astfel, anterior petrecerii concursului, primarul a pretins de la administratorul unei firme care urma să participe la licitație, suma de 200 000 lei pentru a fi desemnat câștigător. Pe 15 septembrie 2014, în incinta primăriei Lărguţa a avut loc licitaţia privind înstrăinarea terenului, la care a participat doar agentul economic care a avut înţelegere prealabilă cu primarul şi care a fost desemnat câştigător, obţinând posibilitatea procurări lotului contra sumei de 83152 lei. După semnarea şi înregistrarea contractului de vânzare-cumpărare la organul cadastral teritorial, primarul a primit de la directorul firmei 170 000 lei, moment în care a fost reţinut în flagrant.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Cantemir, primarul fiind cercetat în stare de arest la domiciliu, iar dacă va fi găsit vinoval, el riscă de la 7 până la 15 ani închisoare, amendă de până la 200 mii lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice de la 10 la 15 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img