Președintele României, Klaus Iohannis vine, mâine, la Chișinău. Iată programul vizitei

timofti iohannis4
Președintele României, Klaus Iohannis, va întreprinde, mâine, o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintelui Nicolae Timofti. Șeful statului român va sta în Moldova două zile.

Klaus Iohannis, împreună cu delegația sa, va ateriza mâine,  24 februarie, ora 15.15 pe Aeroportul Internațional Chișinău.  La ora 15.35 va avea loc ceremonia oficială de întâmpinare a președintelui României, Klaus Iohannis, de către șeful statului, Nicolae Timofti. Ulterior, cei doi șefi de stat vor purta convorbiri tête-à-tête, după care vor lua parte la convorbirile oficiale cu participarea membrilor celor două delegații (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23). Pentru ora 17.00 este preconizată o conferință de presă comună, susținută de Nicolae Timofti și Klaus Iohannis. La ora 17.30 va avea loc o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23). Iar la finalul zilei de mâine, la ora 19.20 Iohannis va avea parte de un dineu oficial oferit de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la Crama Cricova.

Pentru ziua de miercuri, 25 februarie, șeful statului român va avea întâlniri cu liderii PLDM, PD și PL, dar și cu spikerul Andrian Candu:

ora 9.00 Întrevedere cu președintele PLDM, Vlad Filat (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23)

ora 9.35 Întrevedere cu președintele PDM,  Marian Lupu.

ora 10.10 Întrevedere cu președintele PL, Mihai Ghimpu.

ora 10.45 Întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23)

Pentru ora 11.30 este preconizată depunerea de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, iar la ora 12.30 Iohannis va susține o alocuțiune în fața studenților Universității de stat (strada Alexei Mateevici, 60).

Vizita oficialului român în țara noastră se va încheia la ora 12.50 când avionul președintelui României, Klaus Iohannis va decola spre București.

You may also like

Comments are closed.

By