22.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Poroșenko și Lukașenko discută despre ”jocul murdar” al lui Putin // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele Belorusiei, Alexandr Lukașenko și președintele ucrainean, Petro Poroșenko au fost surprinși în timpul unei discuții. Cei doi șefi de stat discutau despre președintele rus, Vladimir Putin și ”jocul murdar” al acestuia, scrie gordon.ua.com. Convorbirea a avut loc înainte de sosirea liderului rus la summit-ul de la Minsk.

”El joacă necinstit și murdar”, a spus Poroșenșo.

”Știu, știu. Toți au înțeles asta!”, a recunoscut Lukașenko.

Amintim că negocierile de la Minsk au durat 17 ore după care a fost semnat un Acord privind încetarea focului, începând cu ora 00.00, data de 15 februarie, precum și un șir de alte măsuri menite să pună capăt războiului în estul Ucrainei. Documentul a fost semnat de președintele ucrainean, Petro Poroșenko, președintele Rusiei, Vladimir Putin, președintele Franței, Francois Hollande și cancelarul german, Angela Merkel.

Potrivit postului de radio ”Eho Moscvî”, președintele francez a declarat că cei patru lideri planifică o nouă întâlnire. Săptămâna viitoare, semnatarii Acordului vor discuta la telefon în ce măsură se îndeplinesc prevederile documentului după care toți patru s-ar putea reuni pentru a discuta la acest subiect. Informația a fost confirmată și de către secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Plecăm de la premisa că în viitorul apropiat va avea loc o discuție telefonică în format Normandia”, a spus Peskov pentru Interfax, precizând că cei patru lideri vor vorbi la telefon ”după ce va începe implementarea reală a măsurilor” convenite în timpul summitului de la Minsk.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img