Poroșenko nu vrea să pară un naiv: Nu suntem convinși că armistițiul va fi respectat

porosenko4

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko declară că nu este încrezut că armistițiul și prevederile Acordului de la Minsk vor fi respectate. Declarația a fost făcută în timpul unei vizite efectuate, astăzi, la Centrul de Instruire al Gărzii Naționale din Novie Petrovțî, din regiunea Kiev.

”Nu am reușit să ajungem la înțelegeri care să ne dea speranță că evenimentele din Donbass vor trece din faza fierbinte în faza de reglementară politică. Vreau ca nimeni să nu-și facă iluzii și nici eu să nu dau dovadă de naivitate. Până la obținerea păcii, vai, cât de mult mai avem! Nu are nimeni convingerea fermă că acele condiții de pace, semnate la Minsk, vor fi îndeplinite. Dar formatul în care au avut loc negocierile ne dau speranța că de acum încolo, situația se va schimba, va înceta focul, va fi retras armamentul și anume pe această cale vom ajunge la pace”, a declarat Poroșenko.

De cealaltă parte și Federația Rusă schimbă macazul. Astăzi, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov a declarat că Rusia este doar garant al realizării angajamentelor asumate la Minsk, notează gordonua.com. Peskov consideră că Rusia nu trebuie să îndeplinească în mod direct complexul de măsuri în vederea reglementării situației în Donbass.

”Nu putem fac asta fizic deoarece Rusia nu este participantă a acestui conflict”, a spus Peskov.

You may also like

Comments are closed.

By