6.3 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Poliția în alertă! Se fură indicatoarele noi de pe trasee

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Inspectoratul General al Poliției își exprimă îngrijorarea cu privire la cazurile de furt de indicatoare rutiere instalate recent pe traseele naționale și locale, renovate recent. Un asemenea caz a fost contracarat de către inspectorii de patrulare din raionul Rezina.

Pe 8 februarie, curent, pe traseul Mateuți – Rezina, a fost stopat un autovehicul de model “Volkswagen” în care se transportau stîlpi din metal. Drept urmare a verificării secției marfare a autoturismului, polițiștii au depistat un suport metalic pe care erau fixate trei indicatoare rutiere de avertizare și restricție.

În salonul autoturismului se aflau patru tineri cu vîrstele cuprinse între 22 și 26 de ani, originari din raionul Rezina, care au comunicat polițiștilor că ar fi găsit indicatoarele pe partea carosabilă, avînd intenția să le ducă la primăria din satul Mateuți, raionul Rezina.

În acest sens, tinerii au fost escortați la Inspectoratul de poliție Rezina pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că indicatoarele au fost demontate de pe traseul din adiacentul satului Mateuți. Indivizii ar fi deteriorat indicatoarele rutiere, deoarece acestea avertizează șoferii și restricționează circulația transportului pe un anumit segment de drum. Hoţii au prejudiciat infrastructura naţională cu peste 2 mii de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, tinerii riscă pînă la 4 ani privațiune de libertate, pentru ”Furt” şi distrugere a patrimoniului rutier.

De menționat, pe parcursul anului 2014, pe întreg teritoriul țării au fost furate și deteriorate peste 530 de indicatoare și alte instalații rutiere, în valoare de peste 430 mii lei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img