PERCHEZIȚII descinse la o casă de pariuri. Au prejudiciat bugetul de stat în proporţii mari

casa pariuri

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au descins percheziţii autorizate la o casă de pariuri din sectorul Centru, depistând grave încălcări a legislaţiei, precum şi mijloace financiare nereflectate în evidenţa contabilă.

Activitatea agentului economic era strict orientată la primirea mizelor sportive, eliberând câştiguri băneşti clienţilor. Astfel, s-a constatat că, pe parcursul anilor 2014-2015, angajaţii responsabili ar fi inclus intenţionat date eronate, privind veniturile şi cheltuielile reale suportate. În context, aceştia ar fi prejudiciat bugetul de stat în proporţii mari.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat şi ridicat bani în sumă de peste 500 000 de lei, registre şi înscrisuri de ciornă, bonuri de primire a mizelor sportive, suporturi electronice cu informaţii despre pariurile efectuate de clienţi şi sumele de bani câştigate.

Toate probele au fost sigilate şi sunt investigate sub aspectul legislaţiei în vigoare, privind ,,efectuarea decontărilor cu consumatorii fără utilizarea maşinii de casă şi control sau emiterea (perfectarea) bonului de casă (bonului de plată în cazurile prevăzute de actele normative), fără toate elementele obligatorii sau emiterea (perfectarea) bonului de casă (bonului de plată în cazurile prevăzute de actele normative), de o valoare ce nu corespunde sumei achitate real sau nepredarea premeditată a bonului de casă (bonului de plată în cazurile prevăzute de actele normative) consumatorului”, precum şi ,,neutilizarea mașinilor de casă și control”.

Totodată, cazul este cercetat şi sub aspect penal, în contextul evaziunii fiscale. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 40 000 la 60 000 de lei sau închisoare de pînă la 3 ani.

You may also like

Comments are closed.

By