PĂZEA! VINE TRENUL!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Poliția atenționează cetățenii să acorde o atenție maximă la traversarea pasajelor la nivel cu calea ferată. Conform statisticilor, de la începutul acestui an, pe teritoriul țării, au fost înregistrate trei accidente comise pe cale ferată, în urma cărora au avut de suferit cinci persoane. Ca rezultat, două persoane au decedat, iar trei au fost traumatizate. Accidentele s-au produs pe liniile de cale ferată, în afara pasajelor feroviare.

Tragediile care se comit pe calea ferată au loc, de obicei, după același scenariu. Uneori, pietonii traversează calea ferată nepăsători în locuri interzise, fără a se asigura, alteori cu intenții de suicid. Și șoferii, la rîndul lor, ignoră conștient indicatoarele instalate în preajma căilor ferate.

Totodată, poliția menționează că frâna extremă aplicată de conducătorul unei garnituri de tren aduce prejudicii atât Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei prin uzura materialului rulant al garniturii și a liniei de cale ferată, cât și pasagerilor care se deplasează cu trenul, cauzându-le nu numai leziuni corporale, dar și pagube materiale considerabile.

Un tren format din 5 vagoane care se deplasează cu o viteză de minim 50 km/h poate fi oprit prin aplicarea frânei extreme, parcurgând o distanță de mai bine de 250 m pînă la momentul stopării. În cazul unui tren marfar, format din 20 de vagoane, în situația în care se aplică frâna extremă, acesta parcurge o distanță mai mare de 350 m.

Majoritatea nu sunt trenuri de mare viteză, nici trenuri de marfă, ci garnituri vechi, care, deși sunt limitate la mai puțin de 40 km/h, sunt capabile să mute un autotren mai bine de 20 de metri pe șine și să curme vieți omenești.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Pentru prevenirea tragediilor comise pe liniile de cale ferată cu pierderea de vieți omenești, Poliția vine cu un șir de recomandări de care trebuie să țină cont toți participanții traficului rutier.

Pietonilor li se interzice:

- să se angajeze în traversarea trecerilor la nivel cu calea ferată cînd semnalul luminos sau poziția barierei interzice trecerea;

– să traverseze calea ferată în afara pasajelor feroviare, iar dacă se angajează în aceste traversări, să se asugure că o fac în deplină siguranță;

– pietonii trebuie să aștepte trenul de rută în stațiile din preajma gărilor, pe trotuar, acostament sau, după caz , pe refugiu.

Conducătorilor de vehicule li se interzice:

- să se angajeze în traversare în cazul în care situația rutieră îl va impune să oprească pe cale ferată;

– să ridice voluntar bariera sau să ocolească bariera coborîtă, precum și să ocolească vehiculele oprite în fața trecerii, ieșind pe contrasens;

– în caz de oprire fortuită pe trecerea la nivel cu cale ferată, conducătorul vehiculului și agentul de cale ferată, precum și alți conducători de vehicule aflați în apropiere sînt obligați să ia măsurile pentru evacuarea imediată a persoanelor și scoaterea de pe cale ferată a vehiculului;

– este interzisă oprirea pe trecerile la nivel cu cale ferată și mai aproape de 50 m față de acestea, în tuneluri, pe poduri, viaducte, rampe și sub acestea.

You may also like

Comments are closed.

By