14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Operațiunea ”Viteza”: Peste 1500 de șoferi sancționați în 3 zile

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

La trei zile de la demararea operațiunii „Viteza” de către Inspectoratul Național de Patrulare, în toată țara, pentru depășirea limitei de viteză au fost sancționați 1 504 de șoferi.

Excesul de viteză a fost principala cauză a accidentelor rutiere înregistrate anul trecut. La fel, din cauza vitezei, de la începutul acestui an pe drumurile țării să se producă 80 de accidente rutiere, în care 16 persoane au decedat, iar 93 s-au ales cu diferite traume.

Scopul operațiunii „Viteza” este de a a sensibiliza opinia publică asupra riscului la care se expun șoferii vitezomani și a diminua numărul accidentelor rutiere prin intensificarea activității de prevenire a încălcărilor Regulamentului Circulației Rutiere și sporirea nivelului de disciplină în rândurile conducătorilor auto.

Poliția recomandă șoferilor să fie prudenți pe traseu, să respecte limita de viteză în trafic, să adapteze viteza la condițiile de drum și a cele meteo și să păstreze distanța în mers între mașini, pentru a putea opri în siguranță, în caz de necesitate.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img