-0.6 C
Chișinău
Thursday, January 27, 2022

Oamenii lui Cavcaliuc interoghează bătrâni și persoane cu dizabilități pentru a-l compromite pe Usatîi

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

MAI

Oamenii lui Cavcaliuc supun interogatoriului persoane în etate și oameni nevoiași pentru a afla dacă au primit bani din partea politicianului.

Locuitorii municipiului Bălți și Comrat, care au solicitat ajutor din partea liderului ”PATRIA”, au fost interogați de poliția politică (Direcția 5 a MAI), controlată de colonelul Gheorghe Cavcaliuc, în scopul de a-l urmări penal pe Renato Usatîi pentru spălare de bani.

Reprezentanții administrației unui liceu din Comrat, căruia Usatîi i-a oferit un set de mobilier școlar încă înainte de alegeri, au fost chemați la audieri la Chișinău. Profesorii au fost interogați insistent de către polițiști în scopul de a obține mărturii precum că la școală nu au fost aduse bănci și scaune, ci bani cash.

La Bălți un angajat al Direcției a 5-a a MAI, maiorul Dumitru Batog, a venit tocmai de la Chișinău pentru a audia personal o persoană cu deficiențe de vedere, B.M, și profesoara E.C, care a cerut un ajutor financiar pentru tratamentul soțului ei grav bolnav.

Maiorul de la Chișinău, impertinent și insistent, și-a făcut apariția la domiciliul profesoarei seara târziu, la ora șapte și jumătate, iar acasă la persoana cu dizabilități a venit chiar de două ori și l-a întrebat dacă a primit ajutor de la Usatîi, dacă l-a văzut cu bani și altele.  Necesitatea de a veni în vizită de două ori a fost determinată de o simplă curiozitate a acestuia de a-l întreba: ”îl știți cumva pe Nicolai Țipovici, poate el v-a adus bani de la Usatîi?”.

Cu o situație similară se confruntă și activiștii din raionul Soroca. Toți membrii partidului ”PaRUs” sunt chemați la audieri, amenințându-i cu arest pe 15 zile în cazul în care nu se vor prezenta la inspectoratul raional de poliție.

De menționat că polițiștii au aflat adresa de domiciliu a acestor persoane din materialele ridicate în urma perchezițiilor efectuate la sediul central al partidului lui Renato Usatîi.

”Poliția a lansat un nou val de represiuni și acțiuni de intimidare, interogând persoane cu dizabilități, bătrâni și nevoiași, în scopul reținerii unor alți membri ai echipei lui Usatîi în ajunul alegerilor locale”, susțin reprezentanții partidului.

Amintim că în luna decembrie a anului trecut, însoțiți de mascați înarmați, angajații Direcției 5 a MAI (Misiuni Speciale) au efectuat percheziții în oficiile centrale și teritoriale ale partidului lui Renato Usatîi. Descinderi cu mascați au avut loc și la domiciliile a peste 20 de activiști ai formațiunii politice, iar doi dintre ei, Nicolai Țipovici și Cornel Moraru, au fost arestați din motive neîntemeiate, deoarece polițiștii nu au găsit obiecte suspecte sau interzise în locuințele acestora. Nicolai Țipovici stă în continuare în arest, în pofida faptului că începând cu 2 decembrie și până în prezent nici măcar nu a fost audiat pe marginea acuzațiilor care i se aduc. Un alt deținut politic, Cornel Moraru, a fost eliberat din izolator pe data de 31 ianurie și se află în arest la domiciliu.

sursa: ru1.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img