Nu încercaţi să creaţi din Iura erou – e un simplu băiat de mingi!

leanca

Iurie Leancă nu trebuie adus acum la rang de erou naţional. Pentru că nu este. Nu vă îmbătaţi cu apă rece. Iurie Leancă e un simplu băieţel de mingi de-a lui Filat care ne-a fost prezentat drept salvator al universului. În locul lui putea fi oricine. Acelaşi Pistrimciuc, de exemplu. Sau, de ce nu, Maia Sandu. Important era să fie docil. Iura a fost docil și ascultător.

Atunci când încercaţi să faceţi din Iura idol, aduceţi-vă aminte cine a stat în fruntea Guvernului atunci când s-a furat BEM-ul. Adevărul crunt este că nu Leancă a fost acela, ci Filat. Iar Iura nu a făcut decât să execute orbeşte ordinele lui. Iura a fost doar un instrument și așa va rămâne până la proba contrarie.

Iura e un simplu carierist, treucar şi lingău, ca şi mulţi alţii, doar că are un atu – grasiază frumos.

Cine i-a semnat pașaportul diplomatic lui Ilan Șor?

Iura a fost preîntâmpinat de toţi că Filat va şterge pe jos cu el. Ştia asta. Dar nu a vrut să se opună. Asta ar fi însemnat să dea dovadă de bărbăție și curaj. De unde să le ia dacă nu le are? De ce să meargă împotriva celui care-l hrănea?

Gândiţi-vă la faptul că victimizarea lui tot dintr-un plan pe care nu-l înţelegem încă, poate face parte.

Să admitem că Iura a fost orb şi chiar a crezut că Filat îl va lăsa să devină prim-ministru. Avem nevoie de un lider orb ?
Să admitem că Iura e slab şi nu are voinţă destulă încât să-i dea peste nas lui Filat (aşa cum au făcut-o Tănase, Nagacevschi, Godea etc.). Avem nevoie de un lider pămpălău ?
Să admitem că eu greșesc ceva. Avem nevoie de Iura care să ne demonstreze contrariul!

P.S. Eh, Iura, Iura…

Gabriel Călin,
pentru Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By