NOI DETALII în cazul dezmățului din bibliotecă: Au fost reținuți doi SUSPECȚI

fete bibiloteca
Poliția anunță că a fost stabilită identitatea principalilor organizatori ai desfrâului unor fete din câteva biblioteci din capitală. Unul dintre suspecți este cetăţean al altui stat.

S-a stabilit că organizatorii recrutau tinere cu vîrsta cuprinsă între 18-23 ani, fiind îndemnate să presteze servicii sexuale în regim on-line în diferite locuri publice (biblioteci, cafenele, parcuri, automobile).

Actualmente, poliţia a identificat 9 tinere care au fost determinate să presteze servicii sexuale on-line. Pentru aceste servicii, clienţii efectuau plăţi pe conturi bancare deschise de către organizatori în străinătate. Ulterior, pentru legalizarea provenienţei acestora, banii, în sume impunătoare, erau extraşi în numerar la instituţiile bancare din RM şi divizaţi între organizatori.

Pentru reţinerea conducătorului reţelei, cetăţean străin, poliţia a realizat un complex de măsuri speciale de investigaţie pentru a trezi interesul acestuia de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

La 4 februarie, curent, organizatorii de bază, un moldovean de 30 de ani şi cetăţeanul străin, de 35 ani au fost reţinuţi de poliţie pentru un termen de 72 ore.

De menționat, suspectul străin a sosit pe teritoriul Republicii Moldova pentru a căuta o oportunitate de a-și extinde acest „business infracţional” şi pe teritoriul României. Pe aceste fapte a fost inițiată o cauză penală pe „proxenetism”.

Poliţia continuă să desfăşoare măsuri de investigaţie şi de urmărire penală în vederea stabilirii şi altor complici precum şi a veniturilor obţinute de pe urma acestor acţiuni ilegale.Corespunzător vor fi desfăşurate investigaţii financiare paralele atît pe teritoriul RM cît şi în străinătate.

Potrivit unui comunicat al IGP, acţiunile poliţiei şi a procuraturii au avut drept scop stabilirea caracterului infracţional prin prisma posibilei exploatări sexuale a tinerelor. Acțiunile speciale de investigaţie desfăşurate în acest sens, au stabilit că faptele constatate întrunesc elementele infracţionale prevăzute de art. 220 al CP al RM „Proxenetism”.

Investigaţiile desfăşurate au stabilit caracterul transfrontalier şi bine organizat de săvîrşire a infracţiunii cu utilizarea tehnologiilor informaţionale, ceea ce face acest caz să fie unul distinct în raport cu cazurile de proxenetism investigate anterior.

Amintim că un grup de fete, utilizînd carnetul de cititor și serviciul WiFi prin echipamentul tehnic personal (calculator, camere video, telefon mobil), se dezbrăcau și filmau episoade obscene. Scenele erotice aveau loc în mai multe locuri publice și biblioteci din capitală, printre care „B.P. Hașdeu”.
fete bibiloteca2
fete bibiloteca4
fete biblioteca5
fete biblioteca6
fete biblioteca7
fete biblioteca8

You may also like

Comments are closed.

By