Murim de foame, dar în mașini de lux! Mărci EXCLUSIVISTE de sute de mii de euro urmează să fie livrate în Moldova în 2015

a

2015 se anunţă a fi un an foarte bun pentru industria luxului din România, unde peste 150 de automobile de peste 100.000 de euro urmează a fi livrate, dar şi pentru Republica Moldova, unde este aşteptat, printre altele, un Mercedes-Benz de peste 450.000 de euro, notează businessmagazin.ro

Mărcile exclusiviste au început să se înmulțească în Republica Moldova. Cel mai scump Porsche comandat din România este un Cayenne S Diesel de 135.000 de euro, în timp ce la Chişinău există o comandă pentru două versiuni de top ale Cayenne – Turbo S şi Exclusive, ambele de circa 150.000 de euro, fără a lua în calcul opţionalele. De asemenea, tot la Chişinău s-a livrat anul trecut un Rolls-Royce Ghost de peste 300.000 de euro, iar, po-trivit celor de la autostrada.md, este posibil ca din acest an pe străzile capitalei Republicii Moldova să circule un Brabus 700, versiunea modificată a Mercedes-Benz G-Klasse AMG 6×6, cu tracţiune pe şase roţi şi cu un preţ de pornire de peste 450.000 de euro, maşina fiind proiectată special pentru clienţii excentrici din Emiratele Arabe Unite.

În plus, clienţii de peste Prut preferă maşinile personalizate, cu toate că acest lucru înseamnă un timp mai mare de aşteptare, nu automobile cumpărate din showroom cu echipamente şi nuanţe standard pentru interior şi exterior.

În timp ce în România mulţi oameni de afaceri preferă să cumpere maşini de lux second-hand sau noi din Germania, ceea ce afectează dealerii locali, peste Prut clienţii le cumpără de la showroomurile oficiale,  spune Constantin Mihalachi, realizatorul emisiunii Autostrada: ”Un motiv pentru care nu importăm atât de multe maşini de lux din Germania ar fi şi taxele vamale, care în cazul unei maşini cu motor de 6,0 litri ajung la peste 21.000 euro! Clienţii nu mai văd rostul să-şi asume riscul de a aduce o maşină scumpă de la peste 2.500 kilometri depărtare, din moment ce o pot avea în siguranţă direct acasă, împreună cu un dis-count ce poate ajunge la 10.000 – 15.000 euro”.

În Republica Moldova, una dintre cele mai mici pieţe la nivel european, înmatriculările de maşini premium şi de lux a ajuns la 15% anul trecut. Per total au fost înmatriculate 713 astfel de automobile, cele mai multe fiind marca Mercedes-Benz, care are 5% din piaţă, în timp ce Porsche a livrat 70 de maşini, echivalentul a 1,4% din piaţă.

You may also like

Comments are closed.

By