Mișcări tectonice la Portul Giurgiulești. BERD și vândut participația fostului său angajat

a

Compania Danube Logistics a cumpărat 20% cota BERD din companie, care administrează portul Giurgiulești.  

În același timp, BERD va continua să fie un beneficiar al Portului Giurgiulești în conformitate cu contractul de lungă durată încheiat în 2005 între cele două părți, au declarat pentru infomarket.md surse din cadrul Danube Logistics.

Deocamdată nu este clar de ce a părăsit BERD acționariatul Danube Logistics. Unele voci susțin că instituția financiară s-a retras din acționariat ca urmare a  recuperării datoriei financiare de la Danube Logistics care s-a angajat să stingă creanțele Republicii Moldova față de BERD în schimbul cedării Portului.

În același timp, compania a negat informațiile apărute în presă că intenționează să-și vândă terminalul petrolier și că se confrunta cu probleme financiare. Ba mai mult compania susține că nu există nicio decizie a instanței de judecată privind arestul activelor companiei.

Până la achiziția cotei BERD, EASEUR Holding BV deținea o cotă de 80% în Danube Logistics SRL, dar acum EASEUR Holding BV deține 100% din companie.

Un fost angajat de la BERD, proprietarul Portului Giurgiulești

În anii 1993, Guvernul condus de Andrei Sangheli cu intenţii „nobile”  , dorea să construiască un port fluvial la confluenţa râurilor Prut şi Dunăre , inclusiv un debarcader petrolier. Guvernul a contractat un credit de la BERD în sumă de 25,5 mil dolari SUA. Proiectul a rămas însă nerealizat, volumul construcţiilor fiind de circa 30%, deoarece din lipsa banilor, construcţia portului şi a terminalului a intrat în impas în 2003. Guvernul Republicii Moldova fiind în căutarea unui investitor străin pentru a rambursa împrumutul de la BERD.

De achiziţia portului erau interesate mai multe companii străine, însă guvernul comunist a reuşit în 2004 să bată palma cu trei companii – Azpetrol, Azertrans şi Azpetrol Refinery –filiale ale unui gigant petrolier din Azerbaidjan, care au acceptat condiţiile impuse de executiv (rambursarea datoriei către BERD şi construcţia terminalului petrolier).

Acum zece ani, Rafiq Aliyev, şeful Azpetrol a fost arestat de autorităţile din Azerbaidjan, Azpetrol Group BV şi Azpetrol Oil Services Group BV au fost expropriate, iar „proiectul Giurgiuleşti” se pomenise în impas. Easeur Holding BV cu sediul la Amsterdam (holding specializat în importul şi exportul produselor petroliere, dar care activează şi ca operator în mai multe porturi din lume) în frunte cu Thomas Moser a achiziţionat Azpetrol, Azertrans şi Azpetrol Rafinery, redenumindu-le în Bemol Retail, Danube Logistics şi Bemol Rafinary. De menţionat, că în perioada noiembrie 2003 Thomas Moser,  în calitatea de prim-vicepreşedinte al Azpetrol, a negociat detaliile acordului cu Guvernul de la Chişinău şi l-a semnat în numele patronilor săi de la Azpetrol. Tot el, în perioada 2000-2003, în calitate de şef al reprezentanţei BERD în Azerbaidjan , a negociat la acea vreme nu doar cu autorităţile moldoveneşti, dar şi cu BERD rambursarea datoriei de către ţara noastră. Tot el, în perioada 2000-2003, în calitate de şef al reprezentanţei BERD în Azerbaidjan , a negociat la acea vreme nu doar cu autorităţile moldoveneşti, dar şi cu BERD rambursarea datoriei de către ţara noastră.

 

You may also like

Comments are closed.

By